Preparate microscopice
Componentele de bază ale sistemului sunt cele patru serii de preparate microscopice pentru școli A, B, C și D. Seriile sunt ordonate sistematic și alcătuite astfel încât fiecare serie se bazează pe cea precedentă și extinde domeniul de cunoștințe al seriei anterioare. Fiecare preparat este selectat cu grijă și verificat din punct de vedere al valorii sale didactice. La selectarea preparatelor s-a acordat prioritate celor tipice pentru grupul de animale sau plante corespunzător. Materialul este disponibil în cantități suficiente, astfel încât profesorul să poată selecta și varia. Preparatele micro LIEDER sunt fabricate în laboratoarele noastre sub conducere științifică. Ele sunt rezultatul unei experiențe de zeci de ani în toate domeniile tehnicii de preparare. Secționarea microtomică este efectuată de specialiști cu experiență, tehnica de secționare și grosimea secțiunii sunt adaptate obiectelor. Din numărul mare de metode de colorare utilizate în microscoape, alegem cele care combină o reprezentare clară și contrastantă a structurilor dorite cu o durabilitate optimă. În majoritatea cazurilor, este vorba de colorări multiple complexe. Preparatele microscopice LIEDER sunt livrate pe lamele fin șlefuite în format 26 x 76 mm. Fiecare preparat microscopic este unic. Prin urmare, dorim să atragem atenția asupra faptului că preparatele livrate pot diferi de ilustrațiile din acest catalog, din cauza variațiilor naturale ale materialelor de bază și a metodelor de preparare și colorare utilizate.
Numărul seriei de preparate disponibile, sau cel puțin al unor părți din acestea, trebuie să corespundă aproximativ cu numărul de microscoape disponibile, astfel încât mai mulți elevi să poată examina simultan aceleași preparate. Prin urmare, toate preparatele microscopice din serii pot fi achiziționate și individual, astfel încât preparatele importante să poată fi achiziționate în cantități suficiente pentru întreaga clasă.
Seria de bază pentru bacterii
25 preparate
Cei mai importanți agenți patogeni și epidemici, transformarea și alterarea alimentelor
1. Staphylococcus aureus, agent patogen purulent
2. Sarcina lutea, germeni din aer. Pachet cocci
3. Streptococcus pyogenes, agent patogen purulent
4. Streptococcus lactis, agent de fermentare a laptelui
5. Bacillus subtilis, bacili din fân. Bacili și spori
6. Bacillus mycoides, bacili radiculari. Colorarea corpului interior
7. Bacillus anthracis, agent patogen al antraxului
8. Mycobacterium tuberculosis, agent patogen al tuberculozei
9. Corynebacterium diphtheriae, agent patogen al difteriei
10. Bacterium erysipelatos, agent patogen al erizipelui
11. Rhizobium radicicola, bacterii nodulare care fixează azotul
12. Proteus vulgaris, bacterii de putrefacție
13. Escherichia coli, bacterii intestinale. Facultativ patogen
14. Eberthella typhi, agent patogen al tifosului
15. Salmonella paratyphi, paratifă
16. Vibrio comma, holeră asiatică. Vibrio
17. Shigella dysenteriae, dizenterie bacteriană
18. Haemophilus influenzae (Pfeiffer), gripă
19. Spirillum volutans, organisme din apa putrezită
20. Rhodospirillum rubrum, bacterii putrefactive care produc coloranți
21. Clostridium botulinum, agent patogen al botulismului
22. Spirochaeta duttoni (recurrentis), febră recurentă
23. Bacterii din placa dentară. Colorare după Gram
24. Bacterii din aluatul acru
25. Bacterii din brânză
În livrare și în preț sunt incluse unul sau două recipiente din plastic pentru câte 25 de preparate. Se pot comanda suplimentar alte cutii de depozitare.